dumbravaFost manager de proiect al Spitalului de la Mioveni, primul spital de stat construit de la zero în România după 1990, Adrian Dumbravă (foto) este în prezent managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș și vrea să facă la Caransebeș un spital după modelul de succes de la Mioveni. „La spitalul de la Mioveni am fost manager de proiect și l-am coordonat în cele mai mici detalii. A fost un proiect de succes pentru că am avut concursul autorității locale și nu ne-a încurcat în niciun fel cu fluxul de bani. Întreg proiectul s-a derulat pe durata a trei ani și jumătate, un proiect la cheie. Am dotat spitalul până la cele mai mici detalii, inclusiv bucătărie, spălătorie, absolut tot. Este autorizat de cei de la ISU și este mult peste ceea ce găsim în sistemul public. Concurează chiar cu spitalele private! Fără să fiu subiectiv, condițiile din spital, atât hoteliere, cât și dotarea sunt mult peste unele spitale private pe care le avem în România!”, a precizat Adrian Dumbravă pentru site-ul expressdebanat.ro.

 

”Spitalul are ceva specific: are o stație de decontaminare. La Mioveni există fabrica de combustibili nucleari și a fost o gândire de macro strategie ca în caz de un accident nuclear să avem o stație de decontaminare. Spitalul este legat printr-un tunel de 300 m cu stația unde se pot decontamina în jur de 200 de oameni la un ciclu de decontaminare care durează 2 ore. La Caransebeș există oricând varianta unui credit, un credit pe perioadă lungă, 20 de ani de exemplu, este foarte plauzibil. Trebuie să vezi prioritățile.”, a mai declarat Adrian Dumbravă.

 

Managerul Spitalului de la Caransebeș are numai cuvinte de laudă pentru actul medical de la Mioveni: ”La Mioveni s-a ajuns la concluzia că, decât să repari un lucru vechi, mai bine construiești unul de la zero. Acum Mioveniul a ajuns un exemplu în sistemul medical românesc. Nu întâmplător acolo se face astăzi turism medical. O echipă de medici vine regulat de la Spitalul Colentina din București și atunci mulți pacienți preferă să se trateze în condiții dintre cele mai bune, îngrijiți de cadre medicale cu o bună reputație profesională”.

 

 

 

Foto: expressdebanat.ro

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.