radulescuLuni 20 decembrie, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fostul deputat PSD de Argeș Cătălin Rădulescu, acesta fiind acuzat că acum cinci ani a obținut ilegal certificatul de revoluționar. Împreună cu fostul deputat ”Mitralieră” au mai fost trimiși în judecată un fost secretar de stat și doi foști membri ai Comisiei pentru eliberarea certificatelor de revoluționar. Dosarul se va judeca la Curtea de Apel București, iar Cătălin Rădulescu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații. În baza certificatului ilegal de revoluționar, Cătălin Rădulescu a obținut indemnizații de 165.640 lei până în luna octombrie a acestui an. Casa Județeană de Pensii Argeș s-a constituit parte civilă în cauză cu suma menționată mai sus.

 

Concret, membrii comisiei admis cererea formulată de Cătălin Rădulescu și au constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru acordarea titlului de Luptător cu Rol Determinant doar pe baza a două declarații (din 2015 și 2016) în care acesta ar fi specificat aspecte neconforme cu realitatea în legătură cu activitatea sa revoluționară în orașele Timișoara și București, în perioada 16-21 decembrie 1989. Declarațiile respective au fost contrazise în mod evident de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, din care ar rezulta că inculpatul a desfășurat activitate revoluționară doar în Pitești, începând cu data de 22 decembrie 1989, după fuga lui Ceaușescu și nicidecum în orașele Timișoara și București.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.