ciocanceaŞef secţie ATI al Spitalului Orăşenesc Mioveni şi având o experienţă de peste două decenii în anestezie terapie intensivă, medicul Adrian Ciocănea spune că la ora actuală situaţia legată de virusul SARS-CoV-2 este mult mai gravă faţă de precedentele valuri şi ţine să atragă atenţia asupra unui fapt important: COVID-19 nu este gripă.

 

„Au venit foarte mulţi pacienţi în stare gravă la Spitalul de la Mioveni. Avem 17 pacienţi în stare critică. Iar lucrurile sunt cu mult mai grave decât în celelalte valuri ale pandemiei. Aş vrea să spun că până acum la secţia ATI au venit doar pacienţi nevaccinaţi aflaţi în stare gravă. O problemă este reprezentată şi de faptul că mulţi pacienţi vin târziu la spital. Toată lumea spune că este o gripă, şi tocmai asta e problema. Nu este gripă. Boala e mincinoasă: două zile sunt simptome de gripă, strănuţi, te doare capul, apoi 3-4 zile eşti bine, iar în zilele 7-10 începi să te simţi din ce în ce mai rău şi să respiri mai greu. Iar noi mai salvăm ce se poate salva”, a declarat pentru FinanciarPress.ro medicul Adrian Ciocănea.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.