centru nucsoaraBanca Transilvania, Fundația Conservation Carpathia şi Asociaţia Casa Bună construiesc în comuna Nucşoara un centru de zi, Casa Bună, pentru a da şansa unui viitor mai bun copiilor din zonă. Va fi un loc în care, anual, circa 200 de copiii din mediul rural vor avea o şansă la educaţie. Construcţia centrului va începe în această toamnă.

 

La Casa Bună, copiii vor putea studia pentru şcoală, vor avea o masă caldă şi acces la internet, vor putea face sport şi învăţa despre natură şi istoria locului. De asemenea, vor beneficia atât de meditaţii, cât şi de consultaţii medicale.

 

 „Casa Bună din Nucșoara va ajuta numeroşi copii din mediul rural. Prin construirea sediului, vrem să fim mai aproape de comunitatea din care facem parte și noi, să ajutăm acolo unde este nevoie. Nucșoara este o minune de loc, de o frumusețe care te cucerește, dar din păcate suferă de aceleași probleme ca majoritatea localităților rurale mici de la munte. Sute de hectare de pădure au fost distruse în trecut. Îmbătrânirea rapidă a populației, lipsa de infrastructură, calitatea educației, mai ales în timpul pandemiei, lipsa de locuri de muncă, accesul la servicii medicale de calitate sunt toate probleme serioase”, spune Valeriu Nicolae, fondatorul Asociaţiei Casa Bună.  

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.