curtea apel pitestiÎn perioada vacanţei judecătoreşti din perioada 12 iulie-29 august, la Curtea de Apel Piteşti vor fi soluţionate cauzele având caracter urgent.

Dintre acestea, vă prezentăm în continuare, cu titlu exemplificativ, cele mai frecvente categorii de cauze şi datele şedinţelor, defalcate pe secţiile instanţei:

Secţia I Civilă: cererile de ordonanţe preşedinţiale, cererile de suspendare a executării hotărârilor judecătoreşti, cererile privind măsurile asigurătorii, cererile de plasament de urgenţă al minorilor, cazurile de adopţie şi cauzele privitoare la abandon. Şedinţele de judecată se vor desfăşura în datele de 13 şi 14 iulie 2021 şi, respectiv, 3 şi 4 august 2021.

Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal: sechestrul asigurător, art. 953 alin.(3) şi art. 956 alin.(1) C.proc.civ., poprirea asiguratorie, art. 970 alin.(1) C.proc.civ., sechestrul judiciar art. 974 alin.(1) C.proc.civ., cereri de ordonanţă președințială, art. 999 alin.(3)  C.proc.civ., suspendarea executării actelor administrative (art.14-15 din Legea nr.554/2004); amendă pentru neexecutarea hotărârii judecătoreşti (art. 24 din Legea nr. 554/2004); litigii în materia achiziţiilor publice (Legea nr.101/2016); suspendare executare în materia falimentului; cerere de deschidere a procedurii insolvenţei  şi a falimentului;  cereri de suspendare a executării hotărârii AGA. Şedinţele de judecată se vor desfăşura în datele de 19 şi 27 iulie 2021 şi, respectiv, 11, 17 şi 25 august 2021.

Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi de familie: contestaţiile declarate la încheierile de propunere a arestării preventive, încheierile de prelungire a arestării preventive, încheierile de menţinere a arestării preventiv, măsura arestului la domiciliu şi contestaţiile declarate cu privire la măsura controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cauţiune

 

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.