drum arges valceaDe mai mulţi ani, Argeşul este codaş privind infrastructura şi calitatea drumurilor. Vecinii noştri din Dâmboviţa, Olt şi Vâlcea ne-au luat-o cu mult înainte, acordând o prioritate maximă investiţiilor în drumuri. Iar rezultatele se văd. Şi asta în timp ce autorităţile din Argeş şi toate partidele politice, fără excepţie, au fost în tot acest timp, mai preocupate de interesele personale decât de binele comunităţii. Iar drumurile din Argeş sunt praf în condiţiile în care judeţul nostru este unul de top la nivel economic.

 

Iar un exemplu foarte palpabil şi ruşinos în acest sens este drumul naţional 73C Curtea de Argeş-Râmnicu Vâlcea. Diferenţele privind calitatea drumului se pot vedea chiar la graniţa dintre cele două judeţe (foto sus). În timp ce cum intri în Popeşti-Vâlcea drumul este asfaltat ca în palmă şi arată impecabil, după indicatorul ce arată trecerea în judeţul Argeş asfaltul pare după râzboi, iar pe marginea drumului sunt mai multe porţiuni de drum căzute. Ruşinos şi inadmisibil. Iar vina pentru acest dezastru de drum este purtată de toate instituţiile responsabile din judeţ, de la Consiliul Judeţean Argeş până la Secţia Drumuri Naţionale Piteşti a CNAIR.

22-iunie-deschidere-01-drum-arges-valcea.jpg

 

Nu am văzut sau auzit în ultimii ani niciun parlamentar de Argeş ori vreun oficial din instituţiile publice care să aibă vreo iniţiativă pentru reabilitarea şi modernizarea acestui drum important.

În condiţiile în care se pregătesc să înceapă lucrările la tronsonul 5 din autostrada Sibiu-Piteşti, DN73C ar putea fi o variantă foarte bună la traficul foarte aglomerat pe pe Dealul Negru. Însă cum să mergi pe un drum în care gropile şi denivelările tronează şi trenează?

drum 01 c arges

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.