sali sportDupă aproape trei decenii în care mii de elevi din Piteşti s-au chinuit să facă educaţia fizică în săli de clasă înghesuite şi improvizate ca săli de sport (foto), după trei decenii în care Primăria Piteşti a ignorat această mare problemă, în municipiu va începe în sfârşit săptămâna viitoare construcţia a trei noi săli de sport. FinanciarPress.ro a scris un amplu articol în această primăvară despre problema lipsei sălilor de sport la şase şcoli din Piteşti.

 

Concret, pe 7 iunie vor începe lucrările de execuție a sălilor de educație fizică școlară pentru trei unități de învățământ din Pitești, respectiv: Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” și Școala Gimnazială „Adrian Păunescu”.

 

Proiectele sunt derulate și finanțate în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul  „SĂLI DE SPORT”, al Companiei Naționale de Investiții - CNI SA. Preţul mediu al unei săli de sport va fi de aproximativ două milioane de lei, adică preţul pentru care a fost realizat în centrul Piteştiului cel mai scump WC din România.

 

Termenul de finalizare a celor şase săli de sport este de şase luni. Chiar şi aşa, mai rămân deocamdată încă trei şcoli din municipiu unde elevi vor face în continuare sportul în săli mici şi înghesuite. Este vorba de şcolile „Tudor Muşatescu”, „Nicolae Bălcescu” şi Şcoala nr. 8. La acestea se mai adaugă şi Liceul cu Program Sportiv şi Liceul de Artă Dinu Lipatti.

 

Sperăm totuşi ca până în 2024, când vor fi viitoarele alegeri locale la Piteşti, să nu mai fie vreo unitate de învăţământ fără sală proprie de sport. Poate ne aud şi primarul Cristian Gentea şi viceprimarii Gelu Tofan şi Mihai Mihăilescu…

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.