ambronzia.jpg
Nu sunt deloc puţine zonele din România năpădite de ambrozie, o plantă al cărei polen le provoacă multora alergii extrem de supărătoare şi în unele cazuri chiar complicaţii severe.

 Aspectele cu privire la combaterea ambroziei sunt reglementate prin Legea nr. 62/2018 și prin HG 707/2018 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea acestei buruieni.

Astfel, în perioada 11mai - 9 iunie 2021, Sucursala Regională CF Craiova și CF Secția L.1 Pitești  vor efectua acțiuni de combatere și distrugere a vegetației invazive aflată în lungul căii ferate și terenurile aflate în zona de responsabilitate.

Erbicidul folosit este Total Roundup Energy, cu acțiune foliară, neselectiv, omologat în România  cu certificate de omologare nr.009 PC/28.05.2019.

Apicultorii sunt rugați ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine.

Condițiile meteo nefavorabile pot constitui un factor de prelungire a activităților peste perioada mai sus menționată.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.