stroeÎncepând de anul acesta, Fundația Renault lansează programul educațional de Burse Constantin Stroe, centrat pe performanță și incluziune socială. Programul poartă numele celui care a contribuit esenţial la destinul industriei auto din România, în jurul mărcii și uzinelor Dacia.

Prin intermediul Burselor de performanță, Fundația Renault, în parteneriat cu Dacia, își propune să identifice 10 elevi și studenți din anii terminali care au rezultate foarte bune, s-au evidențiat prin proiecte extrașcolare și de voluntariat, sunt pasionați de domeniul actual de studiu și vor să contribuie în viitor la schimbarea societății. Acest tip de burse vizează un profil de învățământ real.

Bursele sociale vor fi acordate elevilor din învățământul primar și gimnazial care provin din medii și zone rurale sau urbane defavorizate, din Argeș și Dâmbovița. Contextul crizei sanitare a condus la dezechilibre majore în ceea ce privește accesul copiilor la cursurile școlare. 50 de astfel de burse vor acoperi suportul pedagogic necesar reluării școlii.

Iată şi calendarul privind acordarea burselor de performanţă „Constantin Stroe” în acest an:

 - 1 iulie – 1 august – Înscrierea candidaţilor eligibili;

- 25 august – 10 septembrie – Analiza candidaturilor de către un juriu format din reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ, Fundaţiei şi Grupului Renault;

- 15 – 20 septembrie - Publicarea listei cu cei 20 de finalişti;

- 25 septembrie – 10 octombrie - Interviuri cu cei 20 de finalişti şi selectarea celor 10 beneficiari ai Burselor de Performanţă.

 În ceea ce priveşte cele 50 de burse sociale, elevii care corespund criteriilor de eligibilitate vor fi selectaţi prin intermediul instituţiilor de învăţământ şi inspectoratelor judeţene.

Constantin Stroe a fost cel care a contribuit major la asigurarea unei tranziţii de succes între vechea şi noua Dacia, odată cu privatizarea Dacia, în anul 1999. I se datorează, în bună parte, salvarea mărcii, după anii ’90, şi reîntoarcerea acesteia în marea familie Renault. A fost unul dintre martorii naşterii şi creşterii Uzinei de la Mioveni, acolo unde a parcurs toate etapele carierei profesionale până la rolul de director general al uzinei. A îmbrăţişat cu aceeaşi pasiune rolul de purtător de cuvânt al întregii industrii româneşti de automobile, din poziţia de preşedinte – director general al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). În 2012, revista franceză Le Point l-a numit “Figură istorică a Dacia”.

 Timp de 12 ani, din 1990 până 2002, Constantin Stroe a condus destinele mărcii argeşene, din poziţia de director general al Automobile Dacia. În paralel, a reprezentat industria românească de profil, în calitate de preşedinte, apoi director general al ACAROM, membru în Consiliul Director al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România (APIA) şi membru în comitetul Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Constantin Stroe a fost vice-preşedinte al Consiliilor de Administraţie Automobile Dacia şi Renault Technologie Roumanie.

 În 2004 a fost decorat de către statul francez cu distincţia «Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare»;

 

   

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.