anca_baciu.jpg

 

Problema gunoaielor aruncate la întâmplare este departe de a se rezolva în România. Asta pentru că foarte mulți nu conștientizează, lăsând la o parte aspectul inestetic, cât de mult rău fac mediului înconjurător acele PET-uri sau alte resturi aruncate în diverse locuri, de cele mai multe ori în albiile râurilor, fiind afectată foarte grav fauna piscicolă.

Singura metodă de a rezolva această problemă în România este aplicarea de către administrațiile locale a unor măsuri coercitive. Sigur, în multe localități există astfel de sancțiuni, însă de multe ori nu sunt prinși cei care se dedau la astfel de gesturi, iar când sunt prinși mulți dintre ei sunt iertați de către conducerile administrațiilor locale de frica pierderii de capital electoral. Iar astfel ne învârtim într-un cerc vicios din care se pare că nu mai ieșim.

Din fericire mai sunt câțiva edili care au ales să părăsească acest cerc vicios și să meargă în linie dreaptă pentru rezolvarea acestei probleme extrem de stringente pentru mediul înconjurător și implicit pentru noi, oamenii.

Chiar în Argeș din ce în ce mai mulți edili au început să monteze camere de supraveghere în locurile critice, acolo unde se aruncă cel mai frecvent gunoi la întâmplare pentru a putea fi identificați și sancționați acei așa ziși oameni.

Un exemplu în acest sens este Anca Baciu, primarul comunei Corbi, care vrea să monteze anul acesta un sistem de 10 – 15 camere de supraveghere în punctele critice din localitate pentru a-i identifica și sancționa pe acei oameni certați cu bunul simț.

„Vrem să montăm camere de supraveghere în anumite puncte unde oamenii obișnuiesc să arunce diverse gunoaie.

Astfel, asigurăm zona și poate văzând și camerele de supraveghere nu vor mai arunca gunoaiele la întâmplare. Am identificat 10 – 15 locații unde se frecventează aruncatul gunoaielor și vrem să montăm în acele locuri camere de supraveghere. Poate așa reușim să stopăm aceste practici care ne afectează pe noi toți, inclusiv pe cei care aruncă gunoiul”, ne-a declarat, Anca Baciu, primarul comunei Corbi.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.