minzina wcCornel Ionică, fostul primar al Piteştiului, face „prozeliţi” la Consiliul Judeţean Argeş. După ce Cornel Ionică şi-a pus semnătura fără ezitare pe proiectul privind WC-ul de 400.000 de euro de la Piteşti, cel mai scump din România, WC cu care Piteştiul s-a făcut de râs la nivel naţional, şi Ion Mînzînă, preşedintele CJ Argeş, îi calcă pe urme: acum o săptămână a inaugurat la o şcoală din Răteşti un WC de 50.000 de euro, o altă cheltuială cu adevărat revoltătoare din banul public. Iar respectivul WC a fost „inaugurat” cu tot tacâmul: conducerea CJ Argeş, poze puse pe Facebook cu oficialii inspectând grupurile sanitare… Iar presa centrală a criticat din nou în masă această investiţie necesară, dar făcută la un cost exorbitant. Da, toate şcolile din Argeş au nevoie de WC-uri, şi este strigător la cer că de abia în ultimii ani, după aproape trei decenii de la Revoluţie, mai marii-judeţului s-au apucat să se intereseze şi să aloce bani şi pentru toaletele publice realizate în interiorul şcolilor, nu în fundul curţii. Însă şcolile din Argeş nu au nevoie de WC-uri plătite scump din banii contribuabililor.

Prezent într-o emisiune la Antena 3 Piteşti vineri 16 aprilie şi întrebat dacă l-au deranjat criticile aduse de către ziarişti preţului WC-ului de la Răteşti, Ion Mînzînă a adus jigniri jurnaliştilor care au scris despre acest subiect: „Nu are ce să mă deranjeze de la oameni de la care nu ai pretenţii…”. Un derapaj nefericit al lui Ion Mînzînă, în condiţiile în care nu cunoaşte CV-urile şi experienţa jurnaliştilor care au scris despre acel WC de 50.000 de euro. Ar fi vrut cumva Ion Mînzînă ca toţi jurnaliştii să aplaude în masă investiţia exorbitantă de la Răteşti? Ar fi vrut cumva Ion Mînzînă ca jurnaliştii să uite că până acum doi-trei ani în Argeş erau peste 40 de şcoli cu toalete în fundul curţii? Ar fi dorit Ion Mînzînă ca jurnaliştii să stea încolonaţi la Răteşti precum stăteau subordonaţii săi care au apărut pe pagina oficială de Facebook la „inaugurarea” grupului sanitar de la şcoala din Răteşti? Simplul fapt că cei de la Consiliul Judeţean Argeş au prezentat în detaliu, ca un eveniment, inaugurarea WC-ului de 50.000 de euro, cu poze numeroase, este o ruşine. Cum să te lauzi că ai făcut un WC la o şcoală de la ţară la peste 30 de ani de la Revoluţie şi la 14 ani de când România este în Uniunea Europeană?

Ion Mînzînă spune că la Răteşti „era o toaletă în spatele curţii… ceva mizerabil”. De acord. Dar de atâţia ani de când a avut şi are funcţii importante, de la deputat PRM până la preşedinte PSD Argeş, vicepreşedinte şi ulterior preşedinte al CJ Argeş, Ion Mînzînă ar fi putut să aibă mai de mult timp reacţie cu fapta legat de zecile de şcoli din judeţ ce au stat cu toalete în fundul curţii aproape trei decenii… Un judeţ condus aproape fără întrerupere de trei decenii de FSN-PDSR-PSD.

Legat de WC-ul de 50.000 de euro de la şcoala din Răteşti, Ion Mînzînă a spus referindu-se la investiţie: „Sunt foarte încântat. Am mers cu plăcere acolo. Pentru cei care vor să înveţe carte avem obligaţia să le asigurăm condiţiile necesare: o toaletă, o apă curentă în interiorul clădirii”. Da, repetăm, investiţia era categoric necesară. Dar nu la 50.000 de euro.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.