- Friday, 09 April 2021
- Written by Andreea Vlad
- Hits: 1984
Aflat de un an în fruntea CAS Argeş, Cristian Mitrofan a reuşit să transforme instituţia într-una foarte eficientă şi dinamică şi cu rezultate pe măsură. Iar bilanţul foarte bun al lui Cristian Mitrofan după un an ca director al CAS Argeş este cu atât mai lăudabil cu cât a avut şi are de condus o instituţie importantă în dificila perioadă a pandemiei.
“Mi-a trebuit puţin timp să privesc sistemul de asigurări sociale de sănătate din România, creat după modelul Bismark ce operează şi în alte ţări precum Austria, Belgia, Franţa, Olanda şi Germania, pornind de la sursa conceperii lui: starea de sănătate a populaţiei. Acest fenomen complex, social şi biologic, care exprimă nivelul şi caracteristicile sănătăţii membrilor unei colectivităţi, privite în ansamblu, este cel mai de preţ bun al societăţii. Rolul de sistem social, care are drept principiu de bază solidaritatea şi subsidiaritatea funcţionează. Punctul slab, din ceea ce am observat, este o educaţie sanitară sensibilă şi lipsa de prevenţie. Din fericire, recent, aparatul legislativ a stabilit prin acte normative necesitatea acţiunilor de prevenţie, prin care se pot reduce numărul îmbolnăvirilor, introducerea consultaţiilor la distanţă pentru pacienţii cu afecţiuni cornice şi a serviciilor oferite de logoped sau psiholog, măsuri care conduc la eficacitatea şi performanţa sistemului sanitar românesc.
Soluţii şi noi proiecte se vor găsi mereu, pentru că un sistem trebuie îmbunătăţit şi adus la performanţă mereu, de aceea consider că toate noutăţile legislative ale începutului de an vor face diferenţe şi vor avea rezultate benefice pentru sistemul naţional de sănătate.
Am încrederea că vom acoperi toate nevoile pacienţilor argeşeni încurajând dezvoltarea unei plaje diversificate de servicii medicale, deoarece concurenţa conduce la calitate, deşi atingerea întregului potenţial de sănătate nu depinde numai de furnizarea serviciilor de sănătate, ci implică efortul colectiv al fiecărui individ în a creşte starea de sănătate şi potenţialul maxim”, spune Cristian Mitrofan, directorul general al CAS Argeş.
Cresterea accesului populaţiei la servicii medicale cu standarde ridicate de calitate a reprezentat un obiectiv principal pentru CAS Argeş. „Atâta vreme cât asiguraţii noştri au opţiunea de a alege mai multe variante de furnizori medicali, fie publici, fie privaţi, cu care am încheiat contracte de furnizare servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, şi sunt acoperite aproape toate zonele teritoriale ale judeţului, considerăm că suntem pe drumul cel bun şi facem o treabă bună. În 2020 am avut o sesiune de contractare intermediară, tocmai în această idee, vom vedea dacă şi pe parcursul acestui an va mai fi nevoie, dar la acest moment avem 721 de contracte incheiate, din care 332 cu medici de familie”, mai precizează Cristian Mitrofan.
Principalul atribut al C.A.S Argeş este acela de a deconta contravaloarea serviciilor medicale, a medicamentelor şi materialelor sanitare contractate.
Astfel, în anul 2020, suma totala decontată de catre CAS Argeş pentru serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale acordate asiguraţilor a fost de 662.793,42 mii lei, iar în primele trei luni ale anului 2021 suma decontata a fost de 194.433,61 mii lei.
Popular Articles
- Most read
Publicitate