tohaneanuAbsolvent al Colegiului Naţional I.C. Brătianu din Piteşti în 1999, Mihai Tohăneanu face carieră în America, unde predă matematica din 2015 la prestigioasa Universitate Kentucky, fondată în 1865 şi care a dat mai mulţi laureaţi ai Premiului Nobel. Iar Mihai este foarte apreciat de către studenţii americani, dovadă stând şi numeroasele calificative foarte bune date de aceştia pe forumurile universităţii, inclusiv în ultimele luni. Anterior, Mihai a fost cercetător la Universitatea Berkeley şi profesor de matematică la universităţile Purdue, Johns Hopkins şi Georgia.

 

Un olimpic de excepţie, Mihai Tohăneanu a luat în 1996 şi 1997 premiul I la olimpiada naţională de matematică, iar în 1998 şi 1999 a luat premiul al II-lea. A obţinut de asemenea medalia de argint la olimpiada internaţională de matematică de la Bucureşti. A absolvit apoi Dartmouth College în S.U.A., luându-şi doctoratul la faimoasa universitate Berkeley în 2009.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.