destin_si_suflet.jpg

 

Marius Ușurelu, un brancardier de la spitalul din Mioveni, a luat decizia de a-și pune pe hârtie, amintirile din copilărie, o copilărie trăită în centre de plasament, plină de suferință și singurătate. „Destin și suflet” se numește cartea autobiografică a lui Marius Ușurelu, care a fost lansată ieri la Centrul Cultural Mioveni. O carte ce ar trebui neapărat citită mai ales de copiii din centrele de plasament pentru a înțelege că perseverența și dragostea față de semeni, în ciuda greutăților la care sunt supuși în aceste centre de plasament, nu trebuie niciodată să dispară.

Totodată, această carte ar trebui citită și de angajații centrelor de plasament pentru a înțelege exact greșelile pe care le fac față de copiii de acolo și pentru a nu le mai repeta.

Așadar, iată că Marius brancardierul, așa cum îi spun colegii din spital, nu și-a pierdut nici perseverența, dar nici dragostea de semeni.

În ceea ce privește perseverența, acest lucru reiese din curajul lui Marius de a scrie o carte, dar și din condiția sa socială bună de care se bucură acum, în ciuda numeroaselor încercări din trecut. Iar dragostea față de semeni s-a observat ieri prin numărul mare de apropiați care au ținut să-i fie alături la lansarea volumului „Destin și suflet”, toți spunând despre Marius brancardierul că este un om cu suflet mare.

Inclusiv primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, fiind și el prezent la eveniment, a confirmat aceste calități ale lui Marius brancardierul.

„Îl cunosc de un an de zile pe Marius, pe Marius brancardierul. Este un băiat care s-a atașat de Mioveni. Am apreciat la Marius gândirea, atașamentul, sufletul și tot ce a vrut să facă pentru sănătatea semenilor lui prin activitatea pe care o desfășoară în cadrul spitalului de la Mioveni. Sinceritatea și atașamentul lui m-a făcut să mă implic în acest proiect al lui Marius. Am considerat, având în vedere viața lui, care a fost cu urcușuri și coborâșuri, că trebuie să aibă și un strop de alinare din partea cuiva”, a spus primarul Ion Georgescu.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.