murguletPe 8 februarie se vor redeschide şcolile în Argeş şi în toată ţara. Dacă în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de SARS-CoV-2, Argeşul stă foarte bine, având una dintre cele mai scăzute rate de incidenţă din ţară, o problemă ar putea fi reprezentată de situaţia în care copiii ar trebui să treacă obligatoriu printr-un triaj epidemiologic. Asta deoarece în Argeş există doar 27 de medici şcolari, 14 dintre aceştia fiind la Piteşti şi câte trei la Mioveni, Curtea de Argeş şi Câmpulung. Până la finalul săptămânii se va stabili în mod cert dacă se va face triaj epidemiologic.

„Este o statistică ce acum a fost scoasă la iveală, dar povestea legată de asigurarea serviciilor medicale în şcolile din Argeş este una tristă şi nu este de acum. Noi am făcut vorbire despre această lipsă acută de personal medical în şcoli de la începutul anului şcolar. Am făcut numeroase solicitări. Autorităţile locale au pârghiile şi pot beneficia de la Ministerul Sănătăţii de plata acestor servicii pentru personal medical. Trebuie să vedem care sunt prevederile ordinului comun ce va fi dat în cursul zilei de azi (n.red.- miercuri 3 februarie). La ce personal avem acum, nu se poate realiza triaj epidemiologic în şcolile din Argeş”, a declarat pentru Financiarpress.ro  Liliana Murguleţ, inspector şcolar general al IŞJ Argeş.  

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.