porcina

Conform ultimei raportări a DSVSA Argeş, în Argeş mai sunt active patru focare de pestă porcină africană. Este vorba de 2 focare active de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații nonprofesionale (comunele Bascov şi Cocu) – de anul trecut și 2 focare active de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații nonprofesionale (localitatea Lintești, comuna Cotmeana, localitatea Ioanicești, comuna Poienarii de Argeș) – din acest an.

Legat de evoluţia pestei porcine africane la porcii mistreţi, pe teritoriul Argeşului sunt 17 cazuri active. E vorba de 16 cazuri de pestă porcină africană la porcii mistreți din fondurile de vânătoare: Grădiștea, Mâzgana, Râul Târgului, Trivale, Șuici, Curtea de Argeș, Rădești, Mozacu – Complex, Vlăscuța, Micești, Mălureni, Râncăciov, Furduești, Corbi, Dârmănești, Câmpulung, care în prezent sunt active. Mai este un caz activ de pestă porcină africană la porcii mistreți din complex de vânătoare: Complexul de Vânătoare Mistrețul Sălătrucu.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.