sorescuÎn urma apariţiei în spaţiul public şi pe diferite reţele de socializare a unor informaţii precum că „Ivermectina”, un produs antiparazitar pentru animale, ar fi eficace pentru tratamentul infecţiei cu SARS-CoV-2, Sorin Sorescu, directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța  Alimentelor Argeș, face următoarele precizări și recomandări, în baza legislației în vigoare:

 

„Medicii veterinari nu au competențe legale pentru a recomanda, prescrie, comercializa, produse medicinale veterinare, care să fie utilizate de către oameni, toate produsele medicinale veterinare fiind destinate EXCLUSIV UTILIZĂRII LA ANIMALE; Produsele medicinale veterinare care conțin IVERMECTINĂ, inclusiv IVERMECTINA ca atare (comprimate), se eliberează doar pe bază de REȚETĂ, emisă de către un medic veterinar cu drept de liberă practică, care a examinat animalul și a pus un diagnostic prezumtiv, acesta fiind obligat să respecte cantitatea necesară pentru efectuarea completă a tratamentului în cauză, în funcție de specie, greutate, doza și durata tratamentului”.

 

Tot Sorin Soresccu mai precizează că: „Medicii veterinari vor utiliza doar modelul unic, ca imprimat cu REGIM SPECIAL al formularului DE PRESCRIPȚIE MEDICALĂ emis de către Colegiul Medicilor Veterinari Argeș, prevăzut în Anexa numărul 1 a Ordinului A.N.S.V.S.A. nr. 64/2012;  Produsele medicinale veterinare se comercializează DOAR prin unitățile farmaceutice veterinare autorizate sanitar veterinar și prin unitățile de asistență medical veterinară; Comerțul ON-LINE cu produse medicinale veterinare, inclusiv a celor care conțin IVERMECTINĂ, pe teritoriul României, este suspendat de către Înalta Curte de Casație și Justiție prin Decizia nr. 1851/14.05.2020”.

 

Direcția Sanitară Veterinară  și pentru Siguranța  Alimentelor Argeș va dispune, în perioada imediat următoare, controale în teritoriu pentru verificarea trasabilității comercializării produselor medicinale veterinare care conțin IVERMECTINĂ, inclusiv IVERMECTINA ca atare (comprimate).

 

 

 

 

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.