bicicletaTrei elevi de la Şcoala „George Topîrceanu” din Mioveni au realizat proiectul unei biciclete ce produce energie electrică. Elevii au avut ca mentor o absolventă de Cambridge care lucrează la Rolls Royce, iar proiectul lor spectaculos este finalist la concursul naţional Viitorul pe placul tău, concurs coordonat de Cristi Ignat, absolvent al University College London. Concursul face parte din Romanian Science Festival, primul festival naţional de ştiinţe din România, iniţiat în 2017 de către Eliza Casapopol, o strălucită absolventă de Oxford originară din Mioveni. 

Revenind la concurs, Echipa ElectricGen, reprezentând Şcoala Gimnazială “George Topîrceanu” din Mioveni a avut-o ca mentor pe Maria Ivanciu, absolventă a Universităţii Cambridge şi AI Developer la Rolls-Royce.

 “Nu a fost nevoie să intervin pe parcursul realizării proiectului, copiii fiind într-o simbioză productivă cu mentorul lor, ceea ce  condus la creșterea gradului de încredere în forțele lor și la respectarea pașilor proiectului. Sunt bucuroasă că îi văd preocupați să învețe și aștept cu încredere următoarele etape ale festivalului”, spune Adriana Hoaghea, profesor de Limba si Literatura Română la Şcoala Gimnazială “George Topîrceanu”

Cei trei elevi foarte pasionaţi care au lucrat  timp de şase săptămâni la proiectul bicicletei care produce energie electrică sunt Andrei Şerban, Rareş Zamfira şi Andrei Florescu.  Cei trei elevi speră ca în perioada următoare să şi construiască inedita şi eficienta bicicletă.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.