rasiFundația Conservation Carpathia a finalizat în această lună primul program de monitorizare cu metode științifice a râşilor dintr-o zonă pilot din Carpații Meridionali, zonă aflată în principal pe teritoriul Argeşului. Monitorizarea a fost făcută cu ajutorul a 150 de camere foto cu senzor de mișcare și a identificat 23 de râși adulți și 9 pui, pe o suprafaţă de 1200 kilometri pătraţi.

Zona monitorizată este în estul Munților Făgăraș, Piatra Craiului și Munții Leaota. Datele au fost obținute pe parcursul a trei ani, din 2018 până în 2020, pe parcursul a până la 105 de zile de monitorizare în fiecare sezon toamnă-iarnă.

Evaluarea mărimii populației de râşi este una esențială pentru a pune în practică un management durabil al acestei specii prea puţin cunoscute din Carpații Românești. Astfel de date arată  dacă populația de râşi are o tendință ascendentă sau descendentă.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.