miutescu atiÎn aceste momente grele pentru sănătatea publică argeșeană, când spitalele sunt supraaglomerate de pacienți, când paturile sunt pline, când mutăm pacienții depistați cu COVID-19 în alte județe, în Argeș a ajuns marţi 28 iulie un laborator mobil ATI (ultimul din cele patru din țară), dotat cu 12 paturi și cu echipamente necesare unei astfel de secţii.

Este vorba despre un tir ATI, dotat cu 12 paturi care va fi deservit de medicii specialiști de la Spitalul Județean de Urgență Pitești, pentru pacienți depistați pozitiv cu COVID-19.

Un rol esenţial în aducerea în Argeș a acestui laborator mobil l-a avut președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, care alături de prefectul Emanuel Soare a depus toate eforturile pentru amplasarea în Argeș a unității pentru terapie intensivă. “Am ţinut legătura cu domnul ministru Tătaru şi l-am rugat să facă tot ce e posibil pentru că Argeşul e într-o situaţie grea. Demersul acesta l-am început acum trei săptămâni. Între timp, am ţinut legătura şi cu prefectul Soare, care a comunicat constant cu domnul Arafat. Şi toate aceste demersuri coroborate au dus la rezolvarea acestei probleme importante. Îi mulțumesc pe această cale domnului prefect, Emanuel Soare care s-a implicat total în proiect și a cerut din 20 iulie în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență o unitate mobilă cu paturi pentru terapie intensivă care va fi folosită pentru pacienți COVID-19 pozitivi, dar și ministrului Sănătății, Nelu Tătaru și secretarului de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat care ne-au sprijinit în acest demers”, ne-a spus președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu.

Spre deosebire de PSD, care conduce de atâţia ani judeţul şi s-a implicat foarte puţin în rezolvarea problemelor din localităţi, iată că PNL Argeş dovedeşte încă o dată implicare cu fapta în soluţionarea unor probleme foarte dificile. Iar dacă în ultimele decenii PSD Argeş a fost ignorată de către autorităţile centrale, asta şi pentru că nu a avut oameni incisivi şi implicaţi, iată că în cazul PNL Argeş situaţia s-a schimbat radical. Pentru că PNL Argeş are un cuvânt de spus la nivel central şi are susţinerea autorităţilor.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.