pestaDSVSA Argeș a accesat pe fonduri europene proiectul  intitulat „Achiziție echipamente, instrumentar de determinare și diagnostic pentru pesta porcină africană”, cu o valoare totală estimată de 437.119,18 lei.

După cum spune Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeş, „Proiectul are drept scop determinarea pestei porcine africane, însă, dată fiind situația actuală, s-a luat hotărârea ca persoana care va lucra pe acest aparat să fie specializată și pentru determinarea COVID-19, așa cum se întâmplă și în alte direcții județene din țară, care deja au astfel de aparate”.

Au fost depuse un număr de 12 oferte. S-au analizat ofertele tehnice, iar până la sfârşitul săptămânii se va anunţa câştigătorul. „Suntem în perioada de pregătire a spaţiului pentru amenajarea laboratorului”, mai spune Sorin Sorescu.

„Domnul Sorescu a depus eforturi foarte mari pentru acest proiect european”, a ţinut să sublinieze prefectul Emanuel Soare.  

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.