atelier-masti.JPGConform Direcției de Statistică Argeș, efectivul salariaţilor din județul nostru la 30 aprilie 2020 - deci în plin blocaj economic generat de starea de urgență pe fondul pandemiei de coronavirus - a fost de 160.713 persoane, în scădere cu 2.030 de persoane (-1,2%) faţă de efectivul salariaţilor de la finele lunii martie 2020.
Repartizarea salariaţilor pe sectoare de activitate ne arată faptul că cea mai mare parte a acestora (50,4%) activează în industrie şi construcţii, restul regăsindu-se în servicii (47,8%) şi în agricultură, silvicultură şi pescuit (1,8%).
Pe de altă parte, câştigul salarial mediu brut realizat în județul Argeș în luna aprilie a.c. a fost de 4659 lei, în scădere cu 51 lei (-1,1%) față de luna martie 2020. La nivelul județului Argeș s-a realizat un câştig salarial2 mediu net de 2850 lei, în scădere
cu 46 lei (-1,6%) comparativ cu luna martie 2020, urmare a câștigurilor salariale mai mici înregistrate în agricultură, silvicultură şi pescuit (-5,9%) și în industrie și construcții (-3,0%).

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.