trailaInclus de aproape o lună în programul naţional de boli transmisibile, graţie căruia poate deconta testele COVID-19 realizate, Spitalul din Mioveni se confruntă cu o problemă de mai multe zile: Ministerul Sănătăţii a asigurat fonduri doar pentru 1.000 dintre cele 2.000 de teste realizate până acum.

„Am depăşit deja bugetul alocat. Ne-au alocat bani pentru 1.000 de teste, este vorba de 200.000 lei. DSP Argeş ne trimite 150 de teste pe zi, iar noi mai trebuie să testăm şi pacienţii din spital de aici şi personalul de aici. Noi avem peste 2.000 de teste efectuate. Tocmai am fost anunţaţi de DSP Argeş că de săptămâna viitoare vor fi 300 de teste pe zi. Nici nu putem să facem 300 de teste pe zi, este peste capacitatea noastră. Am făcut la Ministerul Sănătăţii cereri de suplimentare de fonduri, să vedem dacă ni se aprobă. Este un efort foarte mare şi logistic şi uman”, ne-a declarat Horia Trăilă, managerul Spitalului din Mioveni.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.