Dumitrache-primar-Poiana-Lacului.jpg

În urma unor îndelungi demersuri făcute de primarul Ion Dumitrache, problema alimentării cu apă în comuna Poiana Lacului este aproape de rezolvare. Astfel, ca urmare a repetatelor solicitări ale edilului, Consiliul Județean Argeș a alocat suma de bani necesară pentru achiziția unui echipament special pentru stația de apă din Trivale, echipament vital pentru alimentarea comunei Poiana Lacului. Stația este în administrarea Regiei de Apă Argeș, instituție a Consiliului Județean.

177379f1-44c1-4770-9041-a2125bbd97a0.JPG

3c6d73d7-b5c5-4166-bfab-6c4c9058e072.JPG

"Apă Canal pompează din Budeasa. Iar în Trivale Apă Argeș deține stația și rezervorul din Trivale, plus conducta spre Poiana Lacului. Stația era veche, iar debitul era mic, și când nu era consum se spărgeau conductele. De asta am solicitat achiziționarea și montarea unui grup de pompare cu turație variabilă completă automată. Să nu se mai spargă nici conductele și nici să nu mai fie nevoie de oprirea unor pompe. Asigură cât este nevoie. În fiecare an am avut probleme cu conductele, iar acum, în situația de pandemie de coronavirus, am găsit momentul pentru a pune presiune pentru rezolvarea problemei. Dacă nu se rezolva apelam la premier, la CSAT! Am făcut demersuri și la domnul prefect și iată că s-a rezolvat. Sper ca în cel mai scurt timp să fie montat echipamentul și să se rezolve problema definitiv", ne-a declarat edilul Ion Dumitrache.

O altă problemă pe care o ridică primarul este aceea a faptului că nu există un control riguros, motiv pentru care se înregistrează furturi de apă care duc, implicit, la dificultăți în aprovizionarea cu apă a întregii localități.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.