panturescu.jpgPrimarul din Curtea de Argeș, Constantin Panțurescu, s-a dat ieri în fapt singur spunînd că intră în izolare la domiciliu, fiind suspect de îmbolnăvire cu virusul COVID-19. Edilul trage însă speranța că nu va sta ca muritorii de rând, 14 zile, în autoizolare, ci... doar două!

Primarul se bazează pe bunăvoința celor de la DSP Argeș, care ar fi determinat, prin ancheta epidemiologică, că mai este un pic și scapă, deși nu a fost testat încă. Sunt slabe șanse însă ca Panțurescu să stea doar atât în izolare la domiciliu.

“Pentru a nu crea panică țin să informez cetățenii municipiului Curtea de Argeș că am o stare foarte bună de sănătate, mă simt foarte bine, dar respect măsurile stabilite la nivel național pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Luni, 23 martie, în jurul orei 16.00, reprezentanții DSP mi-au adus la cunoștință faptul că pentru o perioadă de două zile trebuie să stau în izolare la domiciliu. Doar două zile deoarece întâlnirea mea cu persoana diagnosticată pozitiv a avut loc în data de 11 martie, iar perioada de incubație este de 14 zile. Perioadă care se încheie până la data de 26 martie!

Vă subliniez, această decizie s-a datorat faptului că specialiștii au efectuat o anchetă epidemiologică, au constatat că în data de 11 martie am avut o întâlnire de lucru cu două persoane (care nu sunt din municipiul Curtea de Argeș) iar una dintre aceste două persoane a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19.

Întâlnirea de lucru a durat maxim 20 de minute, timp în care am păstrat distanța de minim 1,5 m și totodată nu am avut contact fizic cu niciunul dintre aceștia (strângere de mână), având în vedere că fac parte dintre persoanele care respectă măsurile impuse la nivel național pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Referitor la zvonurile din spațiul public vă asigur că nu am avut niciun contact cu domnul director al Bibliotecii Municipale sau soția dumnealui”, susține primarul Panțurescu.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro