Semnul_intrebarii.jpg

Pe zi ce trece PSD Argeș, partid care a condus destinele județului vreme de mai bine de 30 de ani, pierde teren. Și asta pentru că într-adevăr acum putem spune că avem alternative la acest mamut politic ce părea a fi de neclintit. Spunem asta având în vedere că în momentul de față partidele din opoziție, de la nivel județean, s-au întărit, crescând din ce în ce mai mult în preferințele electoratului argeșean.

Chiar aseară într-o emisiune televizată a postului local, Argeș TV, primarul comunei Corbi, Virgil Baciu, și-a anunțat intenția de a candida la președinția Consiliului Județean Argeș, fapt ce cu siguranță va da mari bătăi de cap celor de la PSD, având în vedere simpatia de care se bucură  Baciu în rândul argeșenilor datorită realizărilor din comuna pe care a condus-o vreme de aproape 8 ani. Pe lângă lucrările edilitare pe care le-a realizat în această comună (apă, canalizare și asfalt) la care mulți locuitori din Corbi nici nu visau, Virgil Baciu a mai reușit să pună comuna Corbi pe harta culturală a lumii, prin găzduirea celui mai mare festival de Rokc din țară, Stonebird. De altfel, găzduirea acestui festival de rock am putea spune că este cea mai importantă realizare a primarului Virgil Baciu în cei 8 ani de mandat, dat fiind faptul că localitatea Corbi a devenit cunoscută prin acest festival atât în țară, cât și peste hotare. Numărul spectatorilor, cel puțin la ediția de anul trecut, fiind foarte mare, iar foarte mulți dintre aceștia s-au cazat în gospodăriile oamenilor din zonă, după ce toate pensiunile din apropiere au fost ocupate.

stone1.jpg

Totodată, Virgil Baciu a reușit să aducă în localitatea sa renumiți antreprenori din România, grație proiectului ,,ANTREPRENOREȘTI – ADOPTĂ UN SAT!”

Acum, însă, iată că Virgil Baciu vrea să treacă la un alt nivel, unul județean și să preia frâiele județului Argeș, acesta mizând atât pe experiența din administrație, cât și pe cea managerială din zona privată. Baciu, până să fie ales primar, a condus una din cele mai renumite firme de acoperișuri din țară, Valcon Roofs, ce execută lucrări ce țin de domeniul artei. Acum firma este condusă de soția sa Maria.

Actiune_de_rasunet_Corbi_Virgil_Baciu.jpg

 

,,Așa cum am spus și întotdeauna este bine să lași o marjă de 1 %,  adică 99% nu voi mai candida la Primăria Corbi pe funcția de primar. Mai mult ca sigur voi accede sau voi candida pentru o altă funcție în domeniul administrației, probabil în Consiliul Județean Argeș, consilier sau poate chiar la președinția Consiliului Județean.  Este o funcție căreia aș putea să-i fac față. Este doar o diferență de scală, de nivel pentru că tot cam același lucru este. Numai că, într-adevăr, comuna este o entitate mult mai mică, iar județul este o entitate mult mai mare. Dar extrapolăm de la un nivel mai mic, la un nivel județean. Experiența mea de management din zona privată cred că mă va ajuta și aici cum m-a ajutat și în funcția de primar al comunei Corbi.

Nu ascund că voi candida din partea unui partid politic. Nu din partea PNL-ului. Va fi un alt partid. O să-l spun la momentul respectiv.  Din păcate PNL-ul a considerat că sunt o persoană care nu mai este compatibilă ca și atitudine, ca și gândire cu conducerea. Îmi pare rău că s-a întâmplat și se întâmplă lucrul acesta ( nr. legat de despărțirea de PNL). Însă am o relație bună cu organizația PNL din Corbi.  Dar știți cum este: în viață trebuie să-ți urmezi drumul. La un moment dat lucrurile se mai și despart, nu numai se unesc.  Mă voi bate pentru Consiliul Județean. Sper să facem o figură frumoasă și de ce nu, chiar să și câștigăm.

Foarte mulți primari de la alte partide s-au bucurat când au auzit că vreau să candidez la Consiliul Județean și au spus că am și sprijinul lor”, a declarat primarul comunei Corbi, Virgil Baciu.

Virgil-Baciu.jpg

Întrebat cu ce vine în plus față de cum a fost condus până acum județul, Virgil Baciu a spus că Argeșul a fost condus defectuos, de oameni care nu se pricep la administrație și la management. Baciu nu a făcut însă atac la persoană, ci din contră a spus că oamenii care au condus până acum județul au avut calități profesionale foarte bune, medici, ingineri, însă aceștia au dovedit că nu se pricep și la administrație.

,,Din punct de vedere al calității oamenilor care au fost în Consiliul Județean  ca președinți sau ca vicepreședinți nu-i judec din punct de vedere profesional. Unul a fost medic, altul inginer și așa mai departe. Au fost oameni cu calități. Însă la nivel de președinte de Consiliu Județean trebuie mai mult decât atât. Eu am spus mereu că cei mai buni primari, președinți de Consilii Județene sunt managerii pentru că aici vorbim pe de o parte de știința economică pe care trebuie să o stăpânești și de experiență. Această experiență dacă ai dobândit-o în zona privată unde ai avut de-a face cu cu business-uri, cu oameni de faceri, cu parteneri, cu concurență îți dezvoltă foarte mult spiritul antreprenorial, dar și cunoașterea. Iar eu vă spun, cu oricare dintre ei, cu tot respectul, dacă este să ne așezăm și să vorbim despre economie, despre administrație  într-o dezbatere, zic că i-aș lăsa în urmă”, a mai declarat Virgil Baciu, primarul comunei Corbi.

Așa cum spuneam, primarul comunei Corbi nu a dezvăluit și partidul din partea căruia va candida la Consiliul Județean Argeș, dar cu siguranță Baciu va fi o locomotivă pentru acel partid.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro