primarii_pnl_arges.jpg

Mulți spun că primarii reprezintă o adevărată mașinărie de voturi. Însă această afirmație nu este întotdeauna valabilă. Putem spune că este valabilă, de exemplu, în cazul a unei bune părți din rândul primarilor PSD Argeș care s-au mobilizat exemplar și au reușit să aducă voturi importante pentru Viorica Dăncilă. La PNL Argeș se pare că tot acel scandal înainte de alegeri al răzvrătiților a afectat serios procentul organizației județene. Dar poate că acest lucru s-a și dorit de către unii, având în vedere că cele mai multe localități conduse de primari liberali în care PNL Argeș a pierdut alegerile sunt din sudul județului, ceea ce pare a fi mai mult un sabotaj. Cum primarii liberali din nordul județului Argeș, chiar și din cei răzvrătiți, au reușit să obțină rezultate deosebite pentru PNL, iar mulţi dintre cei din sud au pierdut alegerile? Chiar și unde s-a câștigat, victoria a fost una timidă, procentele fiind apropiate de PSD, în comparație cu primarii PNL din nord care au câștigat la diferențe mari faţă de PSD. Ori, în aceste condiții nu ai cum să nu îți pui un semn de întrebare cu privire la un posibil sabotaj politic.

#Primarii liberali argeșeni care nu fac cinste Partidului Național Liberal

De exemplu, în orașele din județul Argeș, PSD nu a depășit 25%, excepție făcând însă orașul Costești, care culmea, este condus și de un primar liberal,  unde  PSD a obținut un procent foarte bun, 32,04 %, la mică distanță de PNL, 33,86%. Ori, nu are cum să nu-ți dea de gândit o astfel de diferență, mai ales dacă luăm în calcul și localitățile conduse de primari așa-ziși liberali din împrejurul orașului Costești unde PNL a pierdut alegerile, mai ales în condițiile actuale în care niciun primar liberal nu avea voie să piardă alegerile. Mai exact, PNL a pierdut alegerile în patru localități din sudul Argeșului conduse de primari liberali: Buzoești, Mozăceni, Izvoru și Ștefan cel Mare. Iar unde primarii PNL din sudul județului au câștigat alegerile, trebuie spus că victoriile au fost timide, la o mică diferență de PSD. Aici putem da exemplu, pe lângă orașul Costești, amintit mai sus, localități precum Bîrla, Poiana Lacului, unde chiar dacă PNL a câștigat, rezultatul a fost unul apropiat de cel al PSD-ului.

Însă, se pare că aceștia nu fac politică din convingere ideologică, ci doar mânați de anumite interese personale. Chiar dacă la conducerea partidului este Miuțescu, Rareș Bogdan, sau cine or mai vrea ei, nu ai cum să sabotezi partidul din care faci parte. Trebuie spus că acești primari, menționați mai sus, fac parte din rândul răzvrătiților. Oare ce o zice Rareș Bogdan, cel pe care voiau unii primari să-l aducă în Argeș, în locul lui Miuțescu, când o auzi de aceste procente rușinoase ale acestor răzvrătiți? Cu alte cuvinte, cine a făcut mai mult rău organizației PNL Argeș, Adrian Miuțescu sau acești primari?

Din totalul de 23 de primari, câți mai are PNL Argeș, 8 dintre aceștia au pierdut alegerile. O cifră destul de importantă având în vedere trendul politic actual, iar așa cum spuneam, niciun primar PNL nu avea voie să piardă alegerile actuale. Dar probabil ei așa au considerat că se pot răzbuna pe liderul PNL Argeș, Adrian Miuțescu, fără să se gândească că se răzbună în primul rând pe partidul care i-a făcut primari.

În tot acest timp, Miuțescu, probabil așteptându-se la astfel de jocuri din partea primarilor care îl contestau, a reușit să mobilizeze organizații PNL în localități cu bazine electorale foarte mari conduse de primari de la alte partide. Astfel, PNL a câștigat în localități precum Bscov, Căteasca, Arefu, Budeasa, Cepari, Corbeni, Drăganu, Rucăr, Sălătrucu și alte localități importante din punct de vedere al bazinului electoral.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.