gravida.jpgGravidele nu vor beneficia de un ajutor de 500 lei pentru consultații, deputații opunându-se la vot unui proiect de lege în acest sens. Astfel, plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri, în calitate de for decizional, o propunere legislativă iniţiată de 32 de deputaţi şi senatori PSD privind stimularea prezentării gravidelor la consultaţiile prenatale prin acordarea gratuită a unui sprijin material.

Proiectul a fost respins pentru că „măsurile propuse conduc la cheltuieli bugetare suplimentare”.

„Prezenta lege are ca scop stimularea prezentării gravidelor la consultaţiile prenatale prin acordarea gratuită, pentru fiecare nou-născut viu, a unui sprijin material care constă în produse de îmbrăcăminte şi îngrijire la nivelul indicatorului social de referinţă”, prevedea proiectul de lege respins.

De asemenea, proiectul spunea că sprijinul material se acordă o singură dată la ieşirea din spital sau la eliberarea certificatului de naştere doar dacă gravida s-a prezentat la consultaţiile prenatale şi că valoarea în lei a sprijinului material se va actualiza anual prin Hotărâre a Guvernului, în funcţie de rata inflaţiei.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.