Robert-Tudorache.jpgVineri, KazMunayGas International (KMGI) și Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), deținută de Ministerului Energiei, au semnat contractul de asociere prin care se înființează Fondul de Investiții în Energie româno-kazah. Înființarea fondului de investiții este prevăzută în Memorandumul de Înțelegere dintre statul român și KMGI (fostul Grup Rompetrol).

Ministrul Energiei, Anton Anton, și secretarul de stat Robert Tudorache au participat la evenimentul oficial de semnare a documentelor de înființare a fondului. Robert Tudorache, președintele ALDE Pitești, este și președintele comisiei de moitorizare.

”România are nevoie de investiții în energie, iar fondul care a fost astăzi creat este un nou instrument de finanțare a sectorului energetic românesc. Momentul de astăzi are, în opinia mea, o dublă importanță: pe de o parte, ducem la bun sfârșit un proiect demarat acum câțiva ani, iar pe de altă parte, înființarea acestui fond va permite injectarea în sectorul energetic a unor sume considerabile”, a declarat Ministrul Energiei, Anton Anton.

”Cred că semnarea acestui fond este o dovadă că putem să fim maturi, că putem să fim consecvenți și să fim parteneri de încredere pe plan internațional. Pot spune că după adoptarea legii Offshore, aceasta a fost a doua veste importantă care anunță investiții masive în energie în decurs de numai o săptămână. Și vorbim aici, prin acest fond româno-kazah, despre investiții de aproape un miliard de dolari pe o durată de 7 ani. Practic, România va avea oportunități extraordinare, inclusiv prin dezvoltarea și inovarea tehnologiei și formarea profesională”, a precizat secretarul de stat Robert Tudorache, președinte al ALDE Pitești.

Structura acționariatului fondului de investiții ce va derula proiecte în domeniul energiei este: KazMunayGas International – 80% și statul român – 20%.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.