examen-auto1.jpgExamenul de obținere a permisului auto se modifică! 

„În apropierea unităţilor de învăţământ, unităţilor sanitare sau de asistenţă socio-medicală, a pieţelor, târgurilor, precum şi în zonele cu risc sporit de accidente, prin grija autorităţilor locale sau administratorului drumului, după caz, se vor monta parapete de protecţie şi se vor realiza amenajări rutiere pentru reducerea vitezei de deplasare a vehiculelor”, stipulează un proiect de modificare a Codului Rutier. 

Potrivit aceluiași proiect de lege, examenul pentru permisul de conducere ar putea suferi și el modificări. Polițistul de la rutieră ar putea fi înlocuit în timpul probei practice de un examinator persoană fizică atestate de către autoritatea competentă. În plus, viitorii șoferi vor fi oblgați să aibă un număr de cel puțin 45 de ore de instruire practică, față de cele 30 din prezent. Mai mult, anumiți șoferi nu ar mai avea voie să șofeze mașini mai puternice de 100 de Cai Putere.

„Conducătorii cu vârsta de până la 21 de ani, precum şi cei care au experienţă de conducere mai mică de un an pentru categoria de vehicule B, le este interzis să conducă vehicule care depăşesc 100 CP, respectiv 75 kW în cazul vehiculelor rutiere”, se mai arată în proiectul adoptat tacit de Senat. Camera Deputaţilor este însă for decizional în acest caz.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.