gorghiuDupă o lungă opoziție a Austriei, România a fost în sfârșit acceptată în spațiul Schengen pe partea de frontiere aeriene și maritime, urmând ca o decizie privind frontierele terestre să fie luată anul viitor. Este o realizare importantă a României, o realizare pentru care s-au luptat mai mulți oameni cu funcții de top, printre care se numără și Alina Gorghiu, ministrul Justiției și președintele PNL Argeș.

”Când veți călători din martie 2024 cu avionul în UE, va fi fără control al pașapoartelor. Asta înseamnă Schengen! Vom fi în acest spațiu nu doar cu frontierele aeriene, ci și cu cele maritime. Unii ne ceartă, alții ne laudă, politica înseamnă multe, depinde de unde privești proiectul Schengen. Însă, de oriunde te uiți, e un succes. Este un pas înainte și un semnal pozitiv că facem ceea ce trebuie pentru România și pentru siguranța Uniunii Europene. Aderarea la spațiul Schengen este un proiect de țară pentru noi. Cum au fost și altele rezolvate de PNL. A fost un efort constant al președintelui României, Klaus Iohannis, și al miniștrilor liberali. Continuăm cursa pentru admiterea în Schengen și cu granițele terestre, pentru traficul rutier și feroviar”, spune Alina Gorghiu, unul dintre cei mai implicați și activi politicieni români la ora actuală.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.