stare-civila.jpgCetăţenii vor putea să fie reprezentaţi de un avocat în relaţia cu Starea civilă, prin intermediul unei simple împuterniciri, prevede un proiect USR adoptat de Senat, în calitate de prin for sesizat, la finalul sesiunii parlamentare.

Potrivit legislaţiei în vigoare, o persoană care dorea să îşi schimbe numele sau să îşi modifice statutul civil şi nu putea să se prezinte personal pentru depunerea actelor necesare, era nevoită să împuternicească un avocat prin intermediul unei procuri speciale obţinute la notar.

Actul normativ simplifică procedura, în urma încheierii unui contract de asistenţă juridică, fără a mai fi nevoie de o procură specială şi avocatul îşi va putea reprezenta apoi clientul în faţa autorităţilor sau instituţiilor statului, pe baza împuternicirii avocaţiale.

 

Această iniţiativă legislativă înseamnă mai puţină birocraţie pentru cetăţeni, adică economie de timp şi de resurse.

În plus oferind avocatului dreptul de a-şi reprezenta clientul în baza împuternicirii avocaţiale, se uşurează şi munca funcţionarilor serviciilor de stare civilă, avocatul fiind un profesionist al dreptului care cunoaşte şi înţelege mult mai bine dispoziţiile şi implicaţiile legii.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.