bani-multi.jpgPensiile speciale nu se mai pot cumula și vor fi tăiate cu 30%, arată Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu în amendamentele pentru modificarea legii pensiilor speciale. Anunțul a fost postat de premier și șeful Camerei Deputaților pe conturile de Facebook.

Pensiile speciale nu se mai pot cumula și vor fi tăiate cu 30% , anunță preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. El spune că au fost depuse amendamentele privind legea pensiilor speciale, iar premierul Nicolae Ciucă a explicat că că acestea au fost stabilite după discuțiile purtate de ministrul Muncii la Bruxelles. 

Pe de altă parte, ”alături de Legea Pensiilor și Legea Salarizării, se completează pachetul de reforme pe care România trebuie să și-l asume în acest an prin PNRR, oferind sustenabilitate și echitate sistemului public de salarii și pensii”, a mai spus premirul.

Potrivit amendamentelor, majoritatea pensiilor speciale rămân dar vor fi supraimpozitate cu 30%. Impactul nu va fi major - suma impozitată va fi mică.

 Noi modificări pentru pensiile speciale:

-pensiile în plată, impozitate cu 30% pentru ce depășește 6.700 de lei

-creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani (până în 2035)

-calcularea pensiei cu raportare la întreaga perioadă de cotizare (cel puțin 25 de ani)

-eliminarea unor categorii de pensii speciale

-pensiile militare vor fi supuse reformei

-nu se mai pot cumula pensiile speciale.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.