mosteanuParlamentarii USR consideră că prin respingerea moțiunii simple depuse de USR, ”PSD, PNL și UDMR au făcut zid în fața incompetenței ministrului Petre Daea și au demonstrat, încă o dată, că nu îi interesează câtuși de puțin problemele românilor și ale României”.
„Coaliția scumpirilor, girată de președintele Iohannis, a făcut astăzi zid în jurul ministrului Petre Daea, a cărui singură calitate este că ne distrează la televizor alergând pe câmp și luptându-se cu cormoranii. PSD, PNL și UDMR au apărat incompetența unui ministru încremenit în vremea congreselor comuniste, care habar nu are ce înseamnă agricultura modernă și cum să aducă bani europeni în țară. Fermierii și toți românii au nevoie la vârful Ministerului Agriculturii de un profesionist care să rezolve problemele, nu de un politruc preocupat de combinații. PSD, PNL și UDMR continuă însă să-și bată joc de români și de agricultura românească”, a precizat Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților și purtătorul de cuvânt al USR.
„Votul de astăzi îi pune pe deputații PNL într-o situație ridicolă. PNL n-a vrut să-l supere pe Marcel Ciolacu, viitorul lor șef în Guvern. De fapt, deputații PNL și UDMR au profitat din plin de moțiunea simplă. Și pentru ei a fost un prilej să le scoată ochii lui Daea și PSD pentru toate nemulțumirile fermierilor. Au încercat să se dezică de aceste probleme, dar e un discurs ipocrit. Când ai premierul, îi poți cere să-l demită pe acest ministru. Nu au avut curaj să facă acest lucru. PNL și UDMR au recunoscut ieri la moțiune atât problemele grave din agricultură, cât și incapacitatea lui Petre Daea de a le rezolva. Cu toate acestea, PNL a votat cu două mâini, alături de PSD, să-l țină în continuare în brațe pe Daea. Este politica neputinței și a imposturii”, spune senatorul USR Sebastian Cernic.
În moțiunea intitulată „De la grânarul Europei la rușinea Europei. Ministrul Daea distruge cu bună știință agricultura românească”, USR l-a acuzat pe Petre Daea că a ratat toate proiectele mari în domeniul Agriculturii: a ratat finanțări din PNRR, a ratat Planul Național Strategic, a ratat fondurile europene pentru fermierii români, dar și compensațiile pentru importurile din Ucraina.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.