mircescuUSR îi solicită premierului Nicolae Ciucă să ofere lămuriri despre controversele din ultima săptămână privind pragul pentru abuzul în serviciu. Alături de alți 19 senatori USR, senatorul de Argeș Narcis Mircescu a depus o interpelare adresată premierului Nicolae Ciucă, prin care a solicitat să îi fie comunicat numele celor care au stabilit pragul de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu.
Întrebările care apar în interpelarea trimisă de Narcis Mircescu către Nicolae Ciucă sunt:
1. Cine s-a făcut responsabil de stabilirea valorii de 250.000 de lei de la care fapta de abuz în serviciu poate fi calificată ca fiind infracțiune, modificare legislativă ce a fost votată de toți senatorii puterii?
2. Care este justificarea stabilirii acestei valori, ci nu a alteia?
3. Cine s-a făcut responsabil de stabilirea valorii pragului la 9.000 de lei?
4. Cine s-a făcut responsabil de renunțarea intempestivă la orice prag, în condițiile în care decizia Curții Constituționale cere existența unui prag?
5. Cine s-a făcut responsabil de eliminarea infracțiunilor de corupție și evaziune fiscală din rândul celor pentru care pot fi utilizate interceptările realizate pe mandat de siguranță națională drept probe în proces și cine și-a asumat răspunderea renunțării la acest demers?
,,Ne-am uitat cu toții cum s-au jucat cu pragul pentru abuz. Au încercat un tun marca Dragnea. 250.000 de lei ar fi fost limita pentru care ei au considerat că se poate fura în liniște, cu atât mai mult cu cât această sumă se încadrează și în limita până la care se pot face contracte cu atribuire directă”, spune senatorul Narcis Mircescu.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.