mosteanuPremierul Nicolae Ciucă și ministrul de Interne Lucian Bode au anunțat zilele trecute un proiect de lege prin care se înăspresc pedepsele, inclusiv cele cu închisoarea, care ar putea fi aplicate, discreționar, protestatarilor civici. Dacă legea va fi votată, ar urma să crească pedepsele prevăzute de Codul Penal pentru unele fapte, precum ultrajul și tulburarea liniștii publice. Proiectul de lege este asumat de președintele partidului, Nicolae Ciucă, și de Lucian Bode, în calitate de parlamentari și, după cum menționează mai multe organizații civice care au protestat deja, modelul ar fi un proiect legislativ pe care îl anunțase fostul ministru de Interne Carmen Dan, PSD, în 2017, în timpul amplelor proteste declanșate de modificările Legilor Justiției.

Și Ionuț Moșteanu, deputat USR de Argeș, a avut o reacție vehementă și justificată împotriva acestui proiect controversat.

”Le cer public domnilor Nicolae Ciucă și Lucian Bode să retragă proiectul de lege totalitară pe care au gândit-o împotriva protestelor. Domnilor Nicolae CIucă și Lucian Bode, cereți-vă scuze pentru că ați putut veni cu o astfel de lege. Trebuie să cereți scuze societății civile, trebuie să le cereți scuze milioanelor de români care au înghețat de frig la OUG13, celor agresați la 10 august de Jandarmeria lui Carmen Dan și Liviu Dragnea. Retrageți proiectul de lege și cereți-vă scuze. Doar așa mai puteți repara ceva”, spune deputatul USR Ionuț Moșteanu.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.