ionut gheorghe

Ionuț Gheorghe, președintele PNL Călinești, a fost invitatul lui Cătălin Andrei în cea mai recentă ediție a podcastului La Pas prin Argeș. Un podcast pe parcursul căruia cei doi au vorbit despre problemele profunde din cea mai mare comună de lângă Pitești. În comuna Călinești nu există un metru de canalizare, însă primarul PSD Mihai Georgescu și consilierii locali au aprobat cumpărarea unui bar și a unui restaurant din bani publici, acestea fiind trecute – halucinant, nu-i așa? - în administrarea Consiliului Local Călinești.

”Partea cea mai vulnerabilă din comună este la Valea Corbului, unde avem și cea mai mare natalitate. În comuna Călinești nu există deloc canalizare, deși este între două orașe: Ștefănești și Topoloveni. Proiecte sunt, dar nu este suficient doar să faci proiecte. Dacă nu știi administrație și dacă nu știi cum se face proiectul, rămâi cu el. România e plină de studii de fezabilitate. Eroarea la Călinești e că s-a mers cu proiectul pe toată comuna, acest proiect trebuia făcut gradual. Pe partea de educație, comuna Călinești e deficitară pe sistemul after school, ce lipsește cu desăvârșire. Din această cauză, mulți copii merg la Pitești. Și e păcat, pentru că la Călinești este calitate a actului profesoral. La Călinești nu avem nici grădiniță cu program prelungit. Și tot la Călinești este o mare problemă legat de copiii care nu mai continuă învățământul după ce termină opt clase. Aș vedea o oportunitate în învățământul dual, ca să ai un atu în atragerea de investitori. Un alt atu pentru comună: Călinești este foarte aproape de Pitești și este eligibil pentru ca acolo să se dezvolte un parc industrial. Sunt oportunități imense la Călinești”, spune Ionuț Gheorghe.

O mare problemă în comuna Călinești este legată și de lipsa asfaltului în multe zone, precum la Valea Corbului, sat aflat la doar 10 kilometri de Spitalul Orășenesc Mioveni. ”Dacă s-ar asfalta cei 10 kilometri ai drumului județean ar fi accesul mult mai rapid pentru copiii care vor să urmeze învățământul dual pe platforma de la Mioveni. Ar putea fi și accesul către serviciile de sănătate din zona Mioveni. La ora actuală la Călinești se asfaltează doar câteva ulicioare”, adaugă Ionuț Gheorghe, președintele PNL Călinești.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.