usr

USR a depus pentru a treia oară solicitări către Biroul Permanent al Senatului pentru a urgenta rapoartele din comisii pentru inițiativa cetățenească Fără Penali și inițiativa USR de eliminare a pensiilor speciale ale primarilor. Cele două inițiative stau la sertar de luni de zile, cu termenele depășite.

Inițiativa de modificare a Constituției (L447/2020) pentru a introduce interdicția persoanelor condamnat penal de a candida la o funcție publică a fost adoptată în unanimitate de Camera Deputaților în mai 2019, însă a fost băgată ”la sertar” de coaliția PSD-PNL-UDMR, care a refuzat să o pună în dezbaterea Senatului. Termenul de depunere al raportului de către Comisa juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi Comisia pentru constituţionalitate a fost în data de 29 iulie 2020.

La rândul ei, inițiativa legislativă a USR de eliminare a pensiilor speciale pentru aleșii locali (L527/2021) așteaptă din data de 2 februarie 2022 raportul comun de la Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, Comisia pentru administraţie publică și de Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.