miutescuPartidul Forța Dreptei Argeș a organizat vineri 26 august la Pitești o conferință de presă susținută de deputatul Adrian Miuțescu, vicepreședinte al partidului la nivel național și Adina Damaschin, membru al BPJ Forța Dreptei Argeș.

”Am plecat de la Putere în Opoziție pentru că am constatat că Puterea nu se ocupă de ceea ce trebuie și că toată frâna de mână era trasă și ceilalți nu veneau cu probleme serioase pe care să le pună pe masa Guvernului”, a declarat deputatul Adrian Miuțescu.

Deputatul argeșean a prezentat și cele mai importante proiecte depuse în Parlament de parlamentarii Forța Dreptei.

Adrian Miuțescu și reprezentanții Forța Dreptei solicită eliminarea în regim de urgență a pensiilor parlamentarilor prin adoptarea unui proiect de lege. Această reglementare este necesară întrucât prin decizia CCR nr. 261 din 5 mai 2022 a fost declarată neconstituțională, din motive de procedurale, Legea nr. 7/2021, actul normativ prin care au fost abrogate prevederile din Statutul deputaților și al senatorilor referitoare la acordarea indemnizațiilor pentru limită de vârstă (pensii speciale). Astfel, Curtea Constituţională a României a stabilit că pensiile speciale ale parlamentarilor nu pot fi eliminate în cazul celor aflate în plată până în februarie 2021. Totuși, măsura ar putea fi aplicată pentru indemnizaţiile viitoare. Proiectul urmează să intre în dezbaterea comisiilor la Senat.

La propunerea deputatului Alexandru Kocsis, parlamentarii Forța Dreptei solicită, printr-un proiect de lege, reducerea TVA la 5 la sută pentru transportul de persoane, în contextul scumpirilor fără precedent la carburanți, pentru încurajarea folosirii mijloacelor de transport în comun. Proiectul este în dezbaterea comisiilor la Senat.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.