miutescuCamera Deputaților a adoptat miercuri 23 martie, cu 233 de voturi pentru, 47 contra și 5 abțineri proiectul de lege privind  modificarea și completarea art.56 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice. Concret, potrivit expunerii de motive, este vorba despre  “modificarea limitelor ariilor naturale protejate dacă, pentru suprafeţele respective, la data de 29 iunie 2007, erau aprobate fie prin Hotărâre a Guvernului, fie prin Decrete de stat, obiective de investiţii pentru realizarea de amenajări hidroenergetice", în contextul "creşterii exponenţiale a tarifelor la energie electrică şi gaze naturale”.

Deputatul argeșean Adrian Miuțescu, membru fondator al partidului Forța Dreptei, a luat cuvântul în plenul Camerei Deputaților spunând că, deși votează proiectul, nu este de acord ca Guvernul să rezolve problemele din domeniul energetic pasându-le Parlamentului. În plus, Adrian Miuțescu a atras atenția că Executivul are datoria să finalizeze proiecte mult mai importante, care ar ajuta România să traverseze cu pierderi cât mai mici criza energetică actuală. 

“Și de data asta, Guvernul, din nepricepere și incompetență, încearcă să rezolve problemele aruncându-le în curtea Parlamentului. Suntem într-o criză energetică și noi, deputații neafiliați ai Forța Dreptei, am votat acest proiect. Dar se pune întrebarea: e destul? De ce Guvernul nu rezolvă  proiectele aflate în derulare și de care vorbim de ani de zile, precum: construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, centrala pe gaze de la Iernut, de 430 MW, cu o capacitate mult mai mare decât microhidrocentralele, exploatarea de gaze din Marea Neagră. Guvernul ne pasează nouă problemele  și trimite totul în derizoriu, în loc să rezolve aceste probleme cu seriozitate”, a declarat deputatul Forța Dreptei, Adrian Miuțescu.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.