minzinaÎn această săptămână au început negocierile între PSD şi PNL pentru formarea noului Guvern, într-o perioadă extrem de dificilă pentru România, perioadă în care pandemia de SARS-CoV-2 face ravagii, iar problemele economice sunt multiple. 

FinanciarPress.ro a stat de vorbă cu Ion Mînzînă, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş şi al PSD Argeş, legat de negocierile dintre cele două partide şi de situaţia actuală din ţară. Şi, ca de fiecare dată, Ion Mînzînă a făcut numeroase declaraţii foarte plastice şi interesante.

„Dacă aş avea darul acesta al previziunii legat de negocierile dintre PSD şi PNL, aş juca la loto şi la pariuri. Cum nu merg la chestiuni de genul acesta, timpul le rezolvă pe toate. Ştiu că există un program în zece puncte al Partidului Social-Democrat. Ştiu că se va discuta pe chestiuni clare. Unul dintre punctele nevralgice este să scăpăm de iresponsabilitatea şi cretinitatea şi demenţa unui PNRR ce îngroapă România. Şi sper să existe atâta minte ca să rediscutăm acest program naţional în aşa fel încât România să aibă de câştigat. Altfel, cu PSD, fără PSD, după o guvernare de dreapta a unor imbecili patologici, România nu mai are vreo şansă de salvare. Singura şansă este venirea unor specialişti, pe care PSD îi are, pentru a salva ce mai e de salvat din această ţară”, a declarat Ion Mînzînă pentru FinanciarPress.ro

Iată ce mai spune preşedintele CJ Argeş: „În ultima sută de ani, ţara nu a fost în situaţia în care este acum. Ajungând pe mâna unor iresponsabili, sunt şanse mici de a mai salva ceva dacă ţara asta nu va avea şi nişte oameni care mai ţin la ideea de ţară. Marea problemă este acest PNRR, program despre care un ministru habarnist de la USR povestea că nu mai poate fi negociat. De abia acum aflăm şi noi ce aberaţii au putut fi susţinute în acest PNRR”.

 

 

„Ceea ce este acum PNL are legătură cu istoria cum am eu cu dinastia Habsburgilor”

 L-am întrebat pe Ion Mînzînă şi dacă alianţa PSD-PNL este una fezabilă pe termen mediu. „Problema nu este ce vrem noi. Dacă ei vor ca această operă de distrugere să continue, bineînţeles că această alianţă va fi pe termen scurt. Dacă vor să înţeleagă că totuşi prin venirea PSD la guvernare există o coerenţă a actului de guvernare, poate exista o minimă creştere economică, pot exista măsuri care să privească cetăţenii acestei ţări. De fiecare dată când a fost stânga la putere România a avut o minimă creştere economică. Dreapta a însemnat distrugere în toate planurile. Şi să mă lase aşa-zişii experţi economici când îmi vorbesc din vârful limbii despre sustenabilitate şi coerenţă, că nu om fi toţi tâmpiţi în ţara asta. Uitaţi-vă la măsurile ce au fost luate, inclusiv de capitalizare a unor primari care l-au susţinut pe Cîţu. Primarii PNL din Argeş care nu l-au susţinut pe acest Cîţu- care este un gropar al României – au avut săracii aceiaşi soartă ca şi primarii PSD. Ca să foloseşti fondul de rezervă al statului, în condiţiile în care mor 500 de oameni pe zi, ca să capitalizezi nişte primari care în imbecilitatea lor s-au dus să îl voteze pe Cîţu la un aşa-zis congres, asta arată marele dezastru cu care se confruntă România. Ceea ce este acum PNL are legătură cu istoria cum am eu cu dinastia Habsburgilor”, mai adaugă Ion Mînzînă.  

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.