miutescuZiua de luni 25 octombrie, are o dublă semnificație pentru poporul român. Astfel, marcăm Ziua Armatei Române, dar și 100 de ani de la nașterea Majestății Sale, Regele Mihai I. Figura sa luminoasă, un exemplu de patriotism și de curaj, a fost o binecuvântare pentru țara noastră martirizată de comunism. Tânărul suveran, care a știut să facă gesturi politice de o importanță vitală pentru a ne salva din dezastrul celui de-al doilea război mondial, cel care s-a împotrivit dictaturii bolșevice pe cale de-a lua în stăpânire România, exilat timp de decenii, dar rămânând mereu devotat țării și poporului său a fost întotdeauna o rază de speranță pentru cei care doreau eliberarea românilor de sub dictatura comunistă.

 

O delegație a PNL Argeș, condusă de președintele filialei, deputatul Adrian Miuțescu, a participat la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Armatei Române la Cimitirul Eroilor, din Pitești. Delegația, din care a făcut parte președintele Adrian Miuțescu, viceprimarul Piteștiului, Gelu Tofan, prefectul Radu Perianu și subprefecții Emanuel Soare și Lucian Ionescu, a depus o coroană de flori în cinstea eroilor neamului, căzuți la datorie pentru apărarea țării.

 

“Ne exprimăm astăzi recunoștința față de eroii-ostași căzuți pe câmpul de luptă pentru apărarea patriei și aducem un omagiu supraviețuitorilor, veteranii de război. Dragostea și datoria lor față de țară reprezintă exemple durabile pentru generația tânără. Armata României, demnă de trecutul și de eroii săi, rămâne, pentru poporul român, același reper moral. Țara noastră are astăzi o armată modernă şi bine pregătită, care asigură îndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul Alianței Nord-Atlantice și implementarea Politicii de Securitate şi Apărare Comună a Uniunii Europene.

 

Militarii noștri, cei aflați în prezent în misiuni în țară sau în cadrul coalițiilor sau al alianțelor internaționale, dovedesc că spiritul de sacrificiu, de camaraderie și de disciplină sunt valori însușite și trăsături de caracter definitorii ale poporului român. Trăim însă vremuri care ne obligă să privim Armata și dintr-o altă perspectivă, anume aceea în care militarii săi au fost angajați într-un altfel de război, cu un inamic nevăzut și foarte dificil de combătut. Implicarea Armatei României în acest efort național, încă de la debutul pandemiei de COVID-19, a fost exemplară. Dragi militari, vă mulțumesc pentru sacrificiile și dedicarea de care dați dovadă şi vă urez succes în misiunile dumneavoastră.

 

La Mulţi Ani Armatei Române!”, a fost mesajul transmis de către deputatul Adrian Miuţescu, președintele PNL Argeș.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.