11-februarie-gelu-tofan.jpg

Aleșii locali liberali s-au abținut la ședința CL Pitești de joi, la votul privind acordarea “Primului Ghiozdan”, din fondurile bugetului local, pentru elevii piteșteni din clasa pregătitoare, înscriși în anul școlar 2021-2022. Viceprimarul Piteștiului și președintele organizației municipale a PNL, Gelu Tofan, a explicat care au fost rațiunile ce au stat la baza acestui vot.

“Consider că propunerea a venit foarte târziu, în condițiile în care mai sunt mai puțin de trei săptămâni până la începerea anului școlar. Timpul limitat ar fi însemnat că ghiozdanele și rechizitele se puteau cumpăra doar prin achiziție directă. Limitarea la doar 90 de lei ne obliga să cumpărăm produse de o calitate îndoielnică, dacă ținem cont că din acești bani trebuiau luate: un ghiozdan, penar cu fermoar, set creioane colorate, două caiete, acuarele tip pastilă, set de scris, bloc de desen și o cutie personalizată.

Când vorbim despre legalitatea unui proiect de hotărâre de Consiliu Local este necesar să vorbim și despre oportunitatea acestuia, fără de care nu putem discuta despre valabilitatea unui act administrativ. 

În plus, inspectorul școlar general al IȘJ Argeș ne-a prezentat în ședința Consiliului Local o situație pe care nu o putem ignora și pe care trebuie să o rezolvăm urgent, cu fonduri de la bugetul local. Dânsa a propus achiziționarea de containere modulare pentru Școala Gimnazială Mihai Eminescu (nr 11) din Craiovei și Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân (nr 13) din Trivale, care să fie folosite drept săli de clasă. Acestea sunt necesare pentru că, din cauza unor modificări legislative, clasele a V-a nu mai pot depăși 29 de elevi. 

Nu în ultimul rând, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a suplimentat bugetul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) cu 56 milioane euro, prin instrumentul financiar european REACT-EU. Ministerul a relansat în consultare publică „Ghidul solicitantului Acordarea de materiale școlare – rechizite și vestimentație necesară frecventării școlii”, alocarea bugetară crescând până la aproximativ 215 milioane lei, pentru a acoperi numărul de peste 400.000 de elevi care vor putea primi sprijin educațional în anul școlar 2021-2022. Potrivit propunerii, sprijinul financiar va consta în tichete sociale cu o valoare nominală de 500 lei/an/elev pentru achiziția de materiale școlare, rechizite și vestimentație necesare frecventării școlii”, susține Gelu Tofan.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.