ArpechimTaiat.jpg

PNL Argeș a dat publicității astăzi un comunicat de presă prin care denunță în termeni duri vina exclusivă a PSD pentru situația în care se află la ora actuală Rafinăria Arpechim, rafinărie a cărei soartă pare a fi pecetluită pentru că ar urma să fie demolată.

„PSD N-A CĂUTAT NICIODATĂ INVESTITORI PENTRU COLOȘII ECONOMIEI ARGEȘENE

CONSECINȚA?

ARPECHIM VA FI TĂIAT ȘI DAT LA FIARE VECHI!

După ce s-au închis Aro Câmpulung, Grulen, Textila și multe alte fabrici care puteau fi modernizate și rentabilizate, iată că a venit timpul ca argeșenii să se mai despartă de un simbol al economiei locale și naționale: Arpechimul.

Arpechimul ar fi putut să fie o poveste de succes, dacă n-ar fi existat PSD, partidul care a semnat falimentul României.

Aflat la guvernare în perioada lui Victor Ponta și trecând apoi prin diverse cabinete, până la Grindeanu și Viorica Dăncilă, beneficiar al diverselor majorități parlamentare, de la legislatură la legislatură, PSD nu a făcut absolut nimic pentru rentabilizarea Arpechim.

Asta, deși, în toate campaniile electorale, PSD s-a întrecut în promisiuni deșarte și fabulații propagandistice provind rentabilizarea Arpechim prin găsirea de investitori. Au promis că vin chinezii, că vin rușii, că vin japonezii…

Și n-a venit nimeni!

PSD n-a avut decât un singur scop: modificarea legislației justiției, așa încât să-și scape mafioții de pușcărie.

Atât au făcut în ultimii trei ani pe care i-au petrecut la Palatul Victoria!

Iar astăzi se discută despre tăierea Arpechim și aruncarea rafinăriei la fiare vechi!

Aici s-a ajuns!

Niciun membru din istoricul conducerii PSD – fie că vorbim despre organizația județeană, fie că vorbim de organizația de la București – n-a făcut niciun efort să găsească vreun investitor credibil pentru Arpechim. Și asta, mai ales în situația în care Arpechim a fost servit ca bonus în privatizarea cu OMV, de către guvernul Năstase. Din această privatizare statul român a luat jenanta sumă de 669 de milioane de euro pentru 33% din acţiuni. Ulterior austriecii au realizat o majorare de capital până la 51%.

PSD nu a avut niciodată politici reale de privatizare și de atragere a marilor investitori. Industria a fost împinsă spre distrugere, spre faliment, prin lipsă de competitivitate, regres economic și politici populiste.

Vă mai amintiți declarațiile PSD: „Nu ne vindem țara”?

Ei bine, iată că industria românească a ajuns, la propriu, un morman de fier vechi.

La acest moment nu ne mai rămâne decât să vedem cine se va împroprietări pe terenul de sub Arpechim. Pentru că reprezintă o miză imobiliară uriașă. Nu-i așa?

PNL Argeș deplânge, încă o dată, soarta coloșilor economici ai județului Argeș, cu gândul că am fi putut fi un județ prosper și puternic!”, se spune în comunicatul transmis de Departamentuil de Comunicare al PNl Argeș. 

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro