- Monday, 14 September 2020
- Written by FINANCIARPRESS.RO
- Hits: 2265
Fosta jurnalistă Elena Lasconi, candidatul USR-PLUS la Primăria Câmpulung, se bucură în ultima vreme de foarte multe aprecieri pentru implicarea sa şi proiectele numeroase pe care vrea să le pună în aplicare. Iar printre cei care o apreciază pe Elena Lasconi se numără şi Corina Sabău, una dintre cele mai apreciate scriitoare contemporane.
„De fiecare dată când ajung la Câmpulung, îl găsesc tot mai decrepit. Clădiri monument stau să cadă, centrul arată jalnic, Grădina Publică e îngropată în beton, Parcul Krețulescu (pentru a cărui reabilitare s-au cheltuit sume uriașe) e iluminat de niște lampioane care ar fi mai potrivite într-un film cu arte marțiale. Există chiar în oraș locuințe care nu sunt racordate la rețeaua de apă, canalizare și gaze. Câmpulungul nu mai are de mai bine de douăzeci de ani un cinematograf, ca să vezi un film la cinema trebuie să faci o plimbare de 50 de kilometri până la mall-ul din Pitești. Nici problema transportului public nu este rezolvată, dacă n-ai mașină și ești din mediul rural, singura opțiune de a ajunge la școală sau serviciu este naveta. Ca în toate orașele aflate în paragină, cu șomaj mereu în creștere, în Câmpulung au fost lăsate să crească, nederanjate de poliție, rețele de proxeneți. Una dintre fetele traficate a fost ucisă după ce a depus mărturie la DIICOT. Ceea ce vreau să spun este că dacă aș locui la Câmpulung nu mi-aș permite să cred că toți politicienii sunt la fel. Aș merge la vot și aș vota Elena Lasconi. Promite, printre altele, că va încerca să reducă/elimine corupția din poliție, egalitate de șanse în educație (inclusiv programe antibullying) , refacerea infrastructurii”, a scris Corina Sabău pe pagina sa de Facebook.
Originară din Câmpulung Muscel (s-a născut acolo în 1975), unde a absolvit și Colegiul Național “Dinicu Golescu”, Corina Sabău lucrează de mai mulți ani la Radio România Internațional.
Romanul de debut al Corinei Sabău, “Blocul 29, apartamentul 1” (Polirom, 2009), a primit Premiul pentru debut în roman, în cadrul Colocviilor Romanului Românesc, Alba-Iulia, și a fost nominalizat la Premiile Prometheus și Observator Cultural. Același roman a fost selecționat la Festivalul Primului Român de la Chambéry (Franța). Este coscenaristă, alături de regizorul Radu Jude, a filmului “Toată lumea din familia noastră” (HiFilm Productions), proiectat în premieră mondială la Festivalul de Film de la Berlin 2012, câștigător a numeroase premii internaționale, printre care Marele Premiu al Festivalului Internațional de la Sarajevo, Marele Premiu al Festivalului de Film Francofon de la Namur, Marele Premiu al Festivalului CinEast de la Luxemburg, Marele Premiu al Festivalului Internațional de la Zagreb, Premiul pentru cel mai bun film românesc la TIFF.
Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvati Romania (parte a aliantei USR PLUS)
Realizat/Publicat de: Info Press Smart Top SRL
Cod de identificare mandatar financiar : 21200251
Popular Articles
- Most read
Publicitate