apostoliceanuSorin Apostoliceanu, candidatul PNL la Primăria Piteşti, are un program foarte bine structurat şi detaliat pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă Piteştiul, inclusiv pentru debirocratizarea şi eficientizarea instituţiilor din subordinea Primăriei. Iar unul dintre punctele importante este legat de reorganizarea Poliţiei Locale Piteşti.

„O mare problemă este că poliţiştii locali nu urmăresc camerele video puse la ghenele de gunoi. Sunt aproape două sute de camere video puse în oraş, iar poliţiştii locali nu le urmăresc, nu dau amenzi. Nu e normal, pentru că vorbim de o instituţie publică plătită din bani publici. E păcat, pentru că la Poliţia Locală Piteşti sunt oameni profesionişti, dar nu sunt lăsaţi să îşi facă treaba. Dorim reorganizarea poliției locală pentru a răspunde doar nevoilor piteștenilor.

Poliția Locală Pitești se ocupă de multe și de nimic. Are ce face, dar în prezent se preocupã cu atribuțiile altor instituții și când tragem linie ajungem la concluzia că plătim un serviciu public ineficient.

Vom reorganiza Poliția Locală după modelul Oradea, unde polițiștii locali nu au treabă cu circulația sau cu păstrarea liniștii publice, ci se asigură că cetățenii respectă regulile locale care reglementează depozitarea gunoaielor, curățenia după câinii de companie (Primăria trebuie să amenajeze parcuri speciale pentru câini), curățenia în jurul blocurilor, parcarea autoturismelor pe spațiul public, șamd.

Pe scurt, Poliția Locală trebuie să revină la obiectivul inițial și să se achite de sarcinile pe care acum le-a abandonat”, ne-a declarat Sorin Apostoliceanu.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro