orbanPentru a treia oară în mai puţin de o lună, premierul Ludovic Orban va veni în Argeş într-o vizită oficială. După ce a fost la uzina Dacia şi la semnarea contractului pentru tronsonul 5 al autostrăzii Sibiu-Piteşti, premierul Orban va veni duminică 24 mai la Vila Florica de la Ştefăneşti, acolo unde de la ora 9 va avea loc un dublu eveniment: se va inaugura Muzeul Naţional Brătianu şi se vor sărbători 145 de ani de la înfiinţarea PNL. Prezenţa premierului pentru a treia oară în Argeş în doar câteva săptămâni este încă o dovadă că Ludovic Orban este apropiat cu fapta de judeţul nostru. La evenimentele de la Florica, alături de premierul Orban vor fi prezenţi Bogdan Gheorghiu-ministrul Culturii, Liviu Brătescui-secretar de stat în Ministerul Culturii şi senatorul Gigel Ştirbu, coiniţiator, alături de deputatul Dănuţ Bica, al legii pentru înfiinţarea Muzeului „Brătianu”. Nu va lipsi de la eveniment nici Adrian Miuţescu, preşedintele PNL Argeş.

După cum ne-a declarat Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, „Muzeul Naţional Brătianu a fost dotat cu sisteme de supraveghere video, antiefracţie şi de avertizare a încendiilor, aceasta fiind una dintre priorităţile majore, fără de care nu s-ar fi putut începe amenajarea spaţiului expoziţional. Au fost încheiate contracte de împrumut/comodat cu mari muzee din ţară pentru bunurile culturale ce vor face parte din expoziţia Muzeului Naţional Brătianu. De asemenea, au fost încheiate contracte pentru asigurarea şi transportul în siguranţă al acestor bunuri”.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.