miutescu_adrian.jpg

Adrian Miuţescu, preşedintele PNL Argeş şi deputatul Dănuţ Bica au criticat vehement proiectul PSD-ist de a acorda autonomie Ținutului Secuiesc. Faptul că majoritatea politică toxică, condusă de PSD, a adoptat tacit în Camera Deputaților acest proiect a declanșat reacții de la toți politicienii care au sesizat absurdul și nedreptatea.

”Este revoltător! Este sinistru! Una dintre cele mai proaste decizii politice care s-au luat de la Revoluție încoace de către PSD este acordarea de autonomie largă Ținutului Secuiesc. România este stat național, suveran și independent, potrivit Constituției României! În plus, de când înaintașii noștri, Brătienii, au făcut România Mare, nimeni nu s-a gândit vreodată să acorde autonomie vreunui ținut în interiorul țării! PSD arată încă o dată, dacă mai era nevoie, că doar clamează patriotismul și doar minte cu nerușinare când vine vorba de dragostea de țară. În realitate, atunci când interesele i-o cer, este în stare să renunțe la autonomia unei bucăți întregi din teritoriul național. Ca patrioți, ca liberali, vom spune un ”Nu!” hotărât acestei idei. Ne vom opune cu toată puterea! În plus, toți românii să țină minte că, la ora la care ne luptăm cu pandemia, iar conaționali de-ai noștri mor, pierzând lupta cu coronavirusul, PSD a vrut să acorde autonomie Ținutului Secuiesc. Este cea mai revoltătoare decizie politică pe care urmașii comuniștilor au luat-o de la Revoluție încoace!”, spune președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu.

La rândul său, deputatul Dănuț Bica a precizat că în aceste condiții Eugen Ciolacu, nu mai poate ocupa poziția de președinte al Camerei Deputaților. “Un astfel de proiect a primit avize negative în comisiile de specialitate. În ciuda acestui fapt, Eugen Ciolacu a introdus proiectul pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, însă nici măcar în timp util, ca să poată fi respins. În aceste condiții, Ciolacu nu mai poate rămâne președintele Camerei, adică al treilea om în stat. Este complice al inițiativei UDMR. Vreau să adaug că așa ceva nu s-a întâmplat de la întemeierea statului modern românesc! Este inacceptabil!”, precizează deputatul liberal.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.