cinematograful_bucuresti.jpg

Nivelul tarifelor pentru accesul la filmele susţinute la Cinematograful „București” în perioada 11 ianuarie 2020 – 20 decembrie 2020 se menține la nivelul anului trecut. Astfel, în funcție de categoria filmului, un bilet poate costa 6 lei, 8 lei, 10 lei sau 12 lei, iar pentru grupuri de elevi la filmele educative – 3 lei.

Pentru  studenţi, pensionari, şomeri, precum şi pentru adulţii cu handicap mediu şi uşor, tariful biletului se reduce cu 50%. Elevii beneficiază de tarife reduse cu 75% pentru accesul la filme.

La majoritatea filmelor românești, prețul unui bilet a fost de 6 lei. Cu reduceri – 3 lei sau 1,5 lei. Practic, un elev de liceu a putut urmări celebre filme românești cu bani mai puțini decât costă un pachet de gumă de mestecat! Și asta pentru că prețurile sunt subvenționate de către Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local al Municipiului Pitești, pentru creșterea gradului de acces la actul de cultură și la educația prin cultură.

Accesul la filmele proiectate la Cinematograful „București” este gratuit pentru Cetăţenii de onoare ai Municipiului Piteşti, pentru elevii etnici români din afara graniţelor ţării, bursieri ai statului român, pentru posesorii legitimaţiilor eliberate de Guvernul României în baza H.G. nr. 385/2004 privind accesul gratuit la actul de cultură la nivel naţional al pensionarilor care au activat minim 10 ani în domeniul cultural-artistic și în presă, ca și pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, precum şi persoanele care îi însoţesc.

Activitatea Cinematografului „București” se reia la 11 ianuarie 2020.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.