nicolaeLa finalul săptămânii trecute, Principele Filip al Serbiei și Principesa Danica, împreună cu copiii lor Stefan și Maria, au acceptat invitația lui Nicolae al României și a soției sale de a face o vizită în România pentru prima oară.

”Am fost tare emoționanți să îi avem ca oaspeți și să îi însoțim la Curtea de Arges, Sinaia și în București alături de copiii noștri. Cu prilejul acestei vizite, Principele Filip a reluat legătura cu rădăcinile familiei lui, el fiind strănepotul Principesei Marioara. La Curtea de Argeș, fostă capitală a Tării Românești și Reședință Mitropolitană în secolele XlV-XVI, Necropolă Regală a României, este simțită legătura istorică și spirituală dintre poporul sârb și poporul român”, spune Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai.

În Catedrala de la Curtea de Argeș, ctitorie a Sfântului Voievod Neagoe Basarab apare pictat Sfântul Cneaz Lazăr și soția Milita a Serbiei ,datorită faptului ca Despina Milita (monahia Platonida dupa 1521) soția Sfântului Voievod Neagoe Basarab era fiica lui Ioan Brancovici-urmaș al lui Durad Brancovici-urmaș al Sfântului Cneaz Lazăr.

Tot la Curtea de Argeș a pășit și a stat o perioadă de timp Sfântul Ierarh Maxim Brancovici, mitropolit al Țării Românești după 1507 care a fost alături de Sfântul Voievod Neagoe Basarab la începutul zidirii monumentalei biserici.

”După 400 de ani, în Cetatea Basarabilor, în preajma bisericii restaurate cu purtarea de grijă a Majestății Sale Regele Carol I al României și în Palatul in care Majestatea Sa Regina Elisabeta a petrecut aproape doi ani din viață (1914-1916), cu siguranță Alteța Sa Regală Principesa Maria, viitoare Regina a Serbiei, a petrecut zile memorabile”, mai precizează Nicolae al României.

nicolae 01

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.